Talar bättre med hundar än med ­politiker!

19 mars 2010 at 09:18 (Demokrati, Politik) (, , , , , )

Ena Mur har givit upp sin karriär som kronprinsessa i Retrogruppen sedan hon upptäckt att det inte går att tala med politiker. Hon är frågande över hur man talar man med politiker och tar nu kraftig ställning mot att själv bli en sådan.

Ena Mur tar en tur till Södertälje för att allt som oftast i promenera med hunden i Kusens Backe. Rådjuren har ju sitt stråk och korsar stigen. Hunden jagar dem inte eftersom jag sagt till den att hundar inte får jaga djur som bor i skogen. Det förstår hunden! Hundar har tydligt lärt sig runt 80 ord som att inte jaga ekorrar och rådjur. Men problemen uppstår när ingen vet vilka ord ska man använda för att politiker ska förstå vad fotfolket ­tänker och vill?

Jag talar hellre med djuren än med någon politiker.  Inte har politiker förstått Kusens Backe. Ansvariga politiker trodde att tallarna i skogen där var cirka 150 meter höga när de i själva verket var 150 år gamla.  Dessa tänkte denna kommunikation ­politiker ta ner trots denna “kunskap” eller kanske skulle man säga okunskap, skötselplanen i all ära.

Så frågan är vad förstår politiker? Är det mer än 80 ord?

Per Fager